+3630 541 3007

Milyen az ideális öntözőrendszer?

Azt gondolom, hogy mindenekelőtt nem márkafüggő. Természetesen csak abban az esetben, ha a professzionális öntözőrendszer márkák közül kívánunk választani, de mivel jellemzően ezek érhetők el a piacon, ezért írom ezt. Így, ha minőségi alkatrészekből és szakértő és gyakorlott kezek által van összerakva a berendezés, akkor nem nagyon számít a márka. A professzionális öntözéstechnikai márkák a hazai piacon a következők: K-Rain, Orbit, Hunter, Rain-Bird, Toro és az Irritrol.

Ha ezek valamelyikéből vagy akár több ezek közüli márka egyidejű felhasználásával készítették el Önnek az árajánlatot, akkor szinte biztos, hogy a márka tekintetében nem fog félre nyúlni. Fontos még azt is megjegyezni, hogy nem csak a főalkatrészek minőségén, hanem a kiegészítő alkatrészek minőségén is sok múlik. Bizony annyira sok tud múlni ezen, hogy a legnagyobb kárt nem is egy fő öntözéstechnikai alkatrész meghibásodása tudja okozni, hanem egy kiegészítő, ami nem más, mint a csővezeték. Ha ugyanis a csővezeték az öntözőrendszer telepítése után az anyagminősége miatt cserélésre szorul, akkor nem csak az egész berendezést fel kell szedni, hanem nyilvánvalóan újra is kell telepíteni.

Szétszedve minden alkatrészt és felásva minden árkot a kertben újra. Abban biztos vagyok, hogy ezt egyetlen telepítő és egyetlen kerttulajdonos sem szeretné! Sajnos az ilyen csőminőségbeli problémák a leggyakrabban még további anyagi károkkal is járnak a tekintetben, hogy ez sűrűn nagy mennyiségű vízveszteséggel és a víz okozta kárral is járhat. Ezért a legfontosabb az, hogy a csővezeték jó minőségű legyen! Egyébként nem kell meg ijedni, mert a hazai KPE vízvezetékcsövek jellemzően kiváló minőségűek! Egy ideális öntözőrendszer továbbá pontosan az adott kert paramétereire kell, hogy szabódjon. Csak ebben az esetben fog tudni ideálisan működni. Tehát jó tervezés, jó anyagminőség és jó összeszerelés, ami a hosszú élettartamot és a profi működést fogja eredményezni az öntözőrendszerek tekintetében!